ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Χειρισμός αντικειμένων από απόσταση στο MIT Media Lab [βίντεο]

Posted by oxy on

Χειρισμός αντικειμένων από απόσταση στο MIT Media Lab [βίντεο]
Η επιστήμη και η τεχνολογία μπορεί να μην έχει ακόμα κάνει εφικτή την... τηλεμεταφορά ανθρώπων, όμως επιστήμονες στο MIT Media Lab....
αποδεικνύουν πως μπορούμε να χειριστούμε αντικείμενα από απόσταση, έστω υπό προϋποθέσεις. Όπως θα δείτε στο βίντεο, εκείνοι το κάνουν ήδη. 

Η... τηλε-πράξη καταγράφεται σε ένα, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό βίντεο, στο οποίο ο χρήστης πιάνει έναν πραγματικό φακό ή κυλάει και κατευθύνει μια σφαίρα με τα αδιόρατα «χέρια του». Όλα γίνονται υπό την «εποπτεία» του αισθητήρα Microsoft Κinect που έχει τοποθετηθεί στο ταβάνι και ενός προτζέκτορα δίπλα του που προβάλλει το σώμα του χρήστη σε ένα iPad τοποθετημένο κάθετα δίπλα σε ένα πρωτότυπο σύστημα ακίδων. 

Οι μικροί πύργοι ανυψώνονται ανάλογα με την κίνηση των χεριών του χρήστη, σχηματίζουν την μορφή τους των χεριών του χρήστη και αναπαράγουν τις κινήσεις τους, παίζοντας με το αντικείμενο επάνω στην ειδική επιφάνεια, που ονομάζεται inFORM. 

 Με αυτή την τεχνολογία θα μπορούσαμε να δώσουμε μορφή σε τρισδιάστατα μοντέλα χωρίς την χρήση εκτυπωτών 3D, δυνατότητα χρήσιμη σε αρχιτέκτονες ή σε όσους επεξεργάζονται και αξιοποιούν χάρτες. Οι ερευνητές Sean Follmer, Daniel Leithinger, Alex Olwal, Akimitsu Hogge και Hiroshi Ishii δηλώνουν στο Mashable.com ότι εργάζονται σε μια νέα έκδοση του συστήματος που θα επιτρέψει σε δύο χρήστες να αλληλεπιδρούν, δηλαδή να προσθέσουν στο σύστημα την δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας. 

 Πάντως προς το παρόν το σύστημα θεωρείται εξαιρετικά ακριβό για να βρεθεί εκτός ερευνητικών εργαστηρίων.

Ενημερωθείτε για τα νέα άρθρα μας

Ενγγραφείτε με το e-mail σας και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Σχετικα άρθρα

Copyright © 2013 To Skyli. WP Theme-junkie converted by BloggerTheme9
Blogger template. Proudly Powered by Blogger.
back to top
close(x)

Lagrend creme
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...