O υπολογιστής δεν αναγνωρίζει το USB Flash(ακι) ή το σκληρό σας;

Posted by oxy on

Κάποιες φορές το USB flash μας ή ένας εξωτερικός μας δίσκος δεν θα αναγνωριστεί από τον υπολογιστή μας αυτό οφείλεται....
 στο σύστημα αρχείων ή νεκρές θύρες USB,τα drivers των Windows ή πολύ απλά να είναι τελείως νεκρό το USB flash μας.

Τα βήματα που θα ακολουθήσουν αφορούν και τα  USB flash αλλά και τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μας τα οποία λειτουργούν με τον ίδιο παρόμοιο τρόπο.

Συνδέστε το USB flash ή τον εξωτερικός δίσκο στην θύρα USB που θέλετε, στην συνέχεια τα Windows θα αναγνωρίσουν αυτόματα και θα εγκαταστήσουν την συσκευή σας τώρα σε περίπτωση σκληρού δίσκου μπορεί να χρειαστεί και μια εξωτερική τροφοδοσία γι' αυτόν. Στην συνέχεια πηγαίνετε στην εκτέλεση των Windows ή πατάτε το πλήκτρο Windows+R και πληκτρολογείτε diskmgmt.msc και πατάμε Εnter.


open-disk-management-tool

Εδώ τώρα σας εμφανίζει τους σκληρούς σας δίσκους και τα USB Flash σας συνδεμένα. Τώρα με την μπλε ένδείξει φαίνονται όλα καλά στην μαύρη ένδειξη φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. Τώρα αν δεν εμφανίζεται καθόλου τότε υπάρχει πρόβλημα υλικού ή πρόβλημα με τον driver usb των windows ή πολύ απλά η συσκευή είναι τελείως νεκρή. Δοκιμάστε να το συνδέσετε σε μια άλλη θύρα γιατί μερικές θύρες δεν παρέχουν αρκετό ρεύμα για την συσκευή σας.


disk-management-removable-drive

Κάντε τα Windows να αναγνωρίζουν το USB Flash σας.

Αν η συσκευή μας δεν εμφανίζεται στο Disk Management(Διαχείριση συσκευών) ακόμη και αν αλλάξατε θύρα τότε δοκιμάστε το αν έχετε την δυνατότητα να το συνδέσετε σε άλλο υπολογιστή. Αν δεν λειτουργεί σε άλλο υπολογιστή τότε η συσκευή θα πρέπει να αντικατασταθεί. 


Αν τώρα λειτουργεί σε κάποιον άλλο υπολογιστή τότε είναι θέμα των driver των windows και θα πρέπει να ανοίξετε το Disk Management(Διαχείριση συσκευών) ή από την εκτέλεση "devmgmt.msc”και εκεί κοιτάξτε για συσκευές με κίτρινο θαυμαστικό αν υπάρχει τότε έχετε πρόβλημα driver(οδηγού).



Κάντε δεξί κλικ στην συσκευή Ιδιότητες στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης(Driver) επιλέγουμε Ενημέρωση (Update Driver) μπορείτε να κάνετε και μια αναζήτηση για τον driver που επιθυμείτε στο Google.


usb-device-properties

Αν το πρόβλημα ξεκίνησε πρόσφατα μπορείτε να εκτελέσετε την επαναφορά συστήματος των Windows.
Διαμερισμός και διαμόρφωση της μονάδας δίσκου

Στην διαχείριση δίσκων μπορείτε να δείτε ότι η μονάδα είναι κατανεμημένη και είναι γεμάτη από «ελεύθερος χώρος», θα θελήσετε να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα σε αυτό πχ (G). Αυτό θα επιτρέψει στα Windows και άλλα λειτουργικά συστήματα για να το χρησιμοποιήσετε.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ μέσα στο αδιάθετο χώρο, επιλέξτε Αλλαγή του γράμματος ή της διαδρομής της μονάδας δίσκου (New Simple Volume), και να περάσουν από τον οδηγό για να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα.


create-partition-on-flash-drive[4]

Για να κάνετε φορμάτ δεξί κλικ στην USB συσκευή σας και επιλέξτε διαμόρφωση(Format) θα διαγράψει οτιδήποτε έχετε μέσα στην συσκευή σας.

format-a-partition

Εάν η μονάδα δεν φαίνεται να κατανέμεται, μπορεί να κατανέμεται με λάθος σύστημα αρχείων. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε διαμορφώσει το δίσκο με το σύστημα αρχείων ext4 από το Linux ή τα HFS Plus σύστημα αρχείων από έναν υπολογιστή Mac. 

Τα Windows δεν μπορούν να διαβάσουν αυτά τα συστήματα αρχείων. Διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου με το νέο σύστημα αρχείων NTFS ή μεγαλύτερα FAT32 σύστημα αρχείων, ώστε τα Windows να είναι σε θέση να το αναγνωρίσουν.


give-partition-a-drive-letter

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη μονάδα δίσκου από άλλη συσκευή, όπως ένα DVD player, έξυπνη τηλεόραση, κονσόλα παιχνιδιών, ή στο κέντρο πολυμέσων της συσκευής, μπορεί να διαμορφωθεί ως NTFS.


Πολλές συσκευές, ακόμη και της ίδιας της Microsoft Xbox 360 , δεν μπορεί να διαβάσει το σύστημα αρχείων των Windows NTFS. Μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο μονάδες που έχουν μορφοποιηθεί με το παλαιότερο σύστημα αρχείων FAT32. 

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, απλά να διαμορφώσετε το διαμέρισμα NTFS και FAT32. Η μονάδα θα πρέπει στη συνέχεια να αναγνωριστεί από άλλες συσκευές όταν το συνδέετε σε αυτά.


format-removable-drive-as-fat32

Μετά από αυτή την διαδικασία θα πρέπει να λύσει τα περισσότερα από τα ζητήματα αναγνώρισης δίσκου που θα συναντήσετε. Εάν μια μονάδα δίσκου δεν αναγνωρίζεται από οποιονδήποτε υπολογιστή που το συνδέετε και δεν εμφανίζεται στο παράθυρο διαχείρισης δίσκων, είναι πιθανώς νεκρά και χρειάζονται αντικατάσταση.

Ενημερωθείτε για τα νέα άρθρα μας

Ενγγραφείτε με το e-mail σας και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Σχετικα άρθρα

Copyright © 2013 To Skyli. WP Theme-junkie converted by BloggerTheme9
Blogger template. Proudly Powered by Blogger.
back to top
close(x)

Lagrend creme
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...